Ny leder i OVFs datterselskap

Knud Hans Nørve har fått stillingen som leder av Clemens Kraft som er OVFs datterselskap innenfor småkraft 

Publisert

Portrett av Knud Nørve

Knud Hans Nørve vil lede virksomheten fondet har innenfor fornybar energi. Foto: OVF

Knud Hans Nørve (57) er ansatt som ny daglig leder i Clemens Kraft. Han tiltrer stillingen den 15. august.

Knud er sivilingeniør i petroleumsteknikk fra NTH/NTNU i 1988, og Master of Management fra BI 2004. Han har også gjennomført underoffisersskolen i Forsvaret.

Knud arbeidet som petroleumsfysiker/geolog i Norsk Hydro AS i tidsrommet 1988 – 1991. I perioden 1991 – 2003 hadde han ulike stillinger i Fortum Petroleum AS som geolog og produksjonssjef for flere felt i Nordsjøen, og som kommersiell leder og salgsansvarlig for råolje, NLG og gass. I perioden 2003 – 2005 var han direktør og partner i Econ Analyse AS. Han var også med på å starte et oljeselskap. I årene 2005 – 2008 var Knud ansatt i UD og stasjonert i London som spesialrådgiver innen energi og teknologi. I tidsrommet 2008 - 2012 arbeidet han som senior partner i Rystad Energy AS, før han i 2012 ble administrerende direktør i Infragas Norge AS. Siden 2019 har Knud drevet konsulentvirksomhet gjennom eget selskap, Enervitae AS. Selskapet har spesialisert seg på rådgivning innen energi og infrastruktur.

Knud har ellers bred erfaring innen strategi- og forretningsutvikling, M&A , effektiviseringsprosesser og prosjektledelse. Som leder er han kjent for et tydelig medarbeider- og organisasjonsfokus.

Vi ønsker Knud velkommen, ønsker ham lykke til, og ser frem til et godt og spennende samarbeid.