Hva er rettferdighet?

Årets valgkamp ble startet da OVF og Olavsfest samlet statsminister Erna Solberg og Jonas Gahr Støre til samtale om rettferdighet.

Publisert

Bilde fra samtalen på Vestfrontmøtet

Foto: Ole Martin Wold / Olavsfest

Som en del av OVFs jubileumsfeiring, samarbeidet vi med Olavsfest om Vestfrontmøtet 30. juli som handlet om rettferdighet. Her ble både begrepet rettferdighet diskutert, og også hvilken betydning det har i Norge i dag og i årets valgkamp.

– Opplysningsvesenets fond har drevet med opplysning i 200 år, og vi er svært stolte og beæret over at to sentrale politikere ville starte valgkampen med å møtes til en samtale om et viktig tema, sier Ole-Wilhelm Meyer, administrerende direktør i OVF.

På spørsmål om hva rettferdighet betyr, svarte statsminister Erna Solberg:

– Rettferdighet dreier seg om å se de langsiktige konsekvensene av handlingene du gjør, og å se dem i lys av seg selv og andre.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre mente at man må snu på det og begynne med å se på urettferdighet, det vil si det som strider mot det grunnleggende. Han mente også at vi som fellesskap har ansvar for å jobbe for like muligheter, og at ulikheter i helse er en viktig driver for urettferdighet.

Vil du se eller høre hele Vestfrontmøtet? Her kan du høre møtet på NRK P2 og her kan du se opptaket.

Du kan lese mer om Vestfrontmøtet på NRK, Aftenposten og Dagbladet.