Meget godt bestått fag­prø­ve på Grana­vol­den Gjæstgiveri

Nå kan Liv Ingeborg Nordengen kalle seg selv faglært kokk og finne en egnet veggplass for sitt velfortjente fagbrev i glass og ramme. Hun er den andre som tar fagprøve som kokk på kjøkkenet på Granavolden Gjæstgiveri i år. –Dette er en helt bevisst strategi, sier kjøkkensjef Hanne Lindahl.

Publisert

Fagprøve

F.v. Kjøkkensjef ved Granavolden Gjæstgiveri Hanne Lindahl, sensor Bente Bergstrøm, kokk med helt ferskt fagbrev Liv Ingeborg Nordengen og sensor Cato Tofthagen

–Jeg elsker lærlinger! Det sier kjøkkensjef ved Granavolden Gjæstgiveri Hanne Lindahl. –For å opprettholde faget mitt sjøl og holde meg skjerpa så ønsker jeg å ha en lærling her til en hver tid, og var kjøkkenet større skulle jeg gjerne tatt imot flere.

For Liv Ingeborg Nordengen begynte veien mot kokkeyrket med to år på restaurant- og matfag ved Hadeland videregående skole og så to år som lærling på kjøkkenet på Granavolden. Med bestått fagprøve ligger nå alle veier åpne for Liv i en bransje som roper etter kokker, men heldigvis får Granavolden beholden henne en stund til.

Etterspørselen etter kokker og lærlinger er stor og det er kamp om lærlingene. Etter at to lærlinger har gjennomført fagprøver på Granavolden i år, står det dessverre ingen klar for å begynne læretid på Granavolden til høsten, men Hanne jobber aktivt for å rekruttere flere til yrket og til sitt eget kjøkken, og har blant annet besøkt ungdomsskoler og sendt informasjonsbrev til foresatte for å fortelle om mulighetene i kokkeyrket.

Med Hanne som mentor lærer kokkelærlingene hvordan man jobber for å drive et bærekraftig kjøkken med minimalt matsvinn, fokus på lokale råvarer og hvordan samarbeid med lokale produsenter skaper et solid og særegent produkt.

Det er OVFs datterselskap Clemens Eiendom, som eier Granavolden Gjæstgiveri. Siden overtakelsen i 2010 er det gjort store investeringer for å modernisere og samtidig ta vare på det historiske hotellet som har vært gjestgiveri i over 365 år