Sal­hu­selva kraft­verk offi­si­elt åpnet

Ordfører Aase Refsnes sto denne uken for den offisielle åpningen av Salhuselva kraftverk i Steigen kommune i Nordland. Kraftverket eies av OVFs datterselskap Clemens Kraft, og er det 52 småkraftverk i selskapets eie.

Publisert

Ordfører starter kraftverket

Ordfører Aase Refsnes trykker på startknappen!

Clemens Kraft produserer i dag 700 GWh i sine kraftverk, og planlegger ytterligere 3 nye småkraftverk i tiden fremover for å bidra til å dekke den økende kraftetterspørselen i Norge, sier adm.dir i Clemens kraft, Knud Nørve. Selskapet etablerte også i fjor energiselskapet Geisli AS sammen med Hydro REIN, der målet er å bygge solkraftverk på aktuelle OVF eide tomter i Sør-Norge i årene fremover.

Under åpningen av Salhuselva kraftverk understreket også Knud Nørve betydningen slik kraftutbygging har for lokalsamfunnet. Stat og kommune får skatteinntekter, og grunneier får leieinntekter. I tillegg har utbyggingen gitt positive bi-effekter vet at det er vei opp til inntaket, som hyttefolket i området kan benytte, og det blir kortreist kraft for fritidsboligene i regionen. – Dermed bidrar kraftutbyggingen til samfunnsutviklingen lokalt på mange måter, sa Knud Nørve.

Fra venstre grunneiere Kurt og Sonja Lofthus, ordfører Aase Refsnes og adm.dir Knud Nørve i Clemens kraft

Clemens Kraft er en langsiktig industriell småkraft-aktør, eid 51% av OVF og 49% av sveitsiske COOPs pensjonskasse CPV. - Vi bygger for å eie og drifte, og ser fram til et langt og godt samarbeid med kommune og grunneiere, sier Knud Nørve.

Salhuselva Kraftverk