Pur entu­si­as­me og ren energi

Med to nye kraftverk i drift bidrar Clemens Kraft til lokal verdiskaping og til det grønne skiftet. Den siste dagen i mai var det snorklipping i vakre Jølster.

Publisert

Knut Nørve og Oddmund Klakegg Opning av Øvrebø Kraftverk

Oddmund Klakegg, ordfører i Jølster fram til kommunen ble slått sammen med nabokommunene, stod for den ofisielle åpningen sammen med direktør i Clemens Kraft Knud Nørve.

Trær med ferske, lysegrønne blader og snøhatter på fjelltoppene var rammen rundt åpningen av Kupekraft og Øvrebø kraftverk i vakre Jølster i Sunnfjord den siste dagen i mai. Og når grunneiere i kraftverksområdet stiller med både hardingfele-slåtter og lokalprodusert, alkoholfri vin var entusiasmen stor når flaggbåndet endelig skulle klippes. Kupekraft har produsert strøm i noen måneder allerede, men den offisielle åpningen sto tidligere ordfører i Jølster Oddmund Klakegg og direktør for Clemens kraft Knud Nørve for.

De to kraftverkene vil produsere over 35 MWh strøm, nok til 1800 husstander. I prosessen har Clemens kraft benyttet lokale entreprenører, leverandører og fagmiljøer, så etableringen har gode ringvirkninger for det lokale næringslivet og gir inntekter til grunneierne. Også kommunekassa får et årlig millionpåfyll gjennom eiendomsskatten, men enda viktigere er bidraget disse to og de andre 51 kraftverkene i Clemens krafts portefølje, gir av ren kraft til husholdninger og industri og effekten dette har på det grønne skiftet.